Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Pula
Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije
 1. Ovaj tjedan crkva slavi:
 • ponedjeljak-spomendan sv.Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika
 • utorak-sponendan sv. Klementa
 • srijeda-spomendan sv.Andrije Dung-Lac i drugi vijetnamski mučenici
 • četvrtak-spomendan sv. Katarine Aleksandrijske
 1. U župi se održavaju kateheze za mlade i odrasle. Kateheze se održavaju u dvorani župe svaki ponedjeljak i četvrtak u 20:00 sati.
 2. U ponedjeljak na spomendan sv.Cecilije, molit ćemo i slaviti svetu misu za naše orguljaše i članove katedralnog i drugih župnih zborova naše župe. Sveta misa bit će u Misericordiji u 18:00 sati. Ovom prigodom zahvaljujem se svim orguljašima, voditeljima i pjevačima koji animiraju pjevanje za vrijeme svetih misa u katedrali i u Misericordiji. 
 3. U petak u Misericordiji je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom od 9 do 18 sati i prilika za ispovijed od 9:00 do 13:00
 4. U subotu, 27. studenoga s početkom u 11 sati u pulskoj katedrali naš biskup mons. Dražen Kutleša zaredit će za đakone četvoricu naših bogoslova. Pozivamo sve vjernike da našim molitvama pratimo naše nove đakone i da molimo za nova duhovna zvanja. 
 5. U subotu zbog đakonskog ređenje neće biti župnog vjeronauka za prvopričesnike. Župna kateheza za krizmanike bit će u nedjelju nakon župne mise u 10:30. 
 6. Iduće nedjelje započinje došašće. Kroz vrijeme došašća u katedrali su mise zornice svako jutro (od ponedjeljka do petka) u 6.30 sati, a prije toga u 5.45. u Katedrali (ulaz od Kandlerove ulice) jutarnja molitva časoslova. U nedjelju kao svake godine bit će blagoslov adventskog vijenca u Flanatičkoj ulici, popodne u 17:00 sati. 
 7. Oni župljani koji imaju želju da blagoslovimo njihove obitelji, započet ćemo nakon 2. nedjelje došašća. Prije nego započinjemo blagoslov obitelji, u nedjelju ćete moći uzeti prijavnice za blagoslov, koje ćete ispuniti i nama vratiti do 3.12.2021. A mi ćemo po tim prijavnicama blagoslivljat obitelji.

Raspored misa i kateheza

Mise kroz tjedan

Katedrala u 8:00 ili 17:00 (ako su naručene sv. mise)

18:00 - Misericordija, Franjevački samostan sv. Franje (zimsko računanje vremena)

19:00 - Misericordija, Franjevački samostan sv. Franje (ljetno računanje vremena)

Mise nedjeljom

08:00 - Misericordija

09:00 - Katedrala u 9:00 (na talijanskom jeziku/ messa in italiano)

10:30 - Katedrala u 10:30 Misa za narod

11:30 - Franjevački samostan sv. Franje

18:00 - Misericordija, Franjevački samostan sv. Franje (zimsko računanje vremena)

19:00 - Misericordija, Franjevački samostan sv. Franje (ljetno računanje vremena)

KATEHEZE

Prvopričesnici: ---

Krizmanici: ---

 

Biskupija

Biskup