Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Pula
Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije

U četvrtak Crkva slavi svetkovinu Presvetoga Tijela i krvi Kristove – Tijelovo. Svečana sveta misa koju će predvodit porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan bit će u četvrtak s početkom u 18 sati u Katedrali. Nakon mise bit će svečana procesija ulicama Pule do crkve sv. Antuna.

U četvrtak Crkva slavi Sv. Antuna Padovanskog. Naša susjedna župa Sv. Antuna slavi svoga zaštitnika. Na samu svetkovinu jutarnje svete mise su u 7, 8, i 9 sati. U 10:30 predvodi Vlč. Milan Mužina. A svečana sveta misa bit će navečer u 19:00 sati, koju će predvoditi mons. Dražen Kutleša, biskup porečki i pulski.

U petak u Misericordiji bit će cjelodnevno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom od 8 do 19 sati. Bit će isto tako i prilika za sv. ispovijed.

Ove godine naša biskupija organizira hodočašće za ministrante, u ponedjeljak 17.6. u Svetište Krvi Kristove u Ludbreg i u Varaždin. Autobus kreće s veslačkog kluba u 6 sati ujutro, a iz Varaždina kreće u 16 sati. Neka se ministranti jave do 14.6.

U četvrtak 6.6. u Katedrali u 18:00 bit će zahvalna misa za 10. godišnjicu svećeničkog ređenja župnika don Rikarda. Taj dan neće biti misa u Misericordiji.

U petak u 16 h u Katedrali bit će probe i ispovijed krizmanika.

U petak u Misericordiji bit će cjelodnevno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom od 8 do 19.00. Bit će isto tako i prilika za sv. ispovijed.

U petak, 7. lipnja u 9:30 sati bit će čišćenje katedrale povodom Svećeničkog Ređenja i Krizme. Pozivamo naše župljane da se odazivu za uređenje i čišćenje katedrale.

Sljedeće subote – 8. lipnja u 11 sati u katedrali bit će Svećeničko Ređenje. Biskup mons. Dražen Kutleša zaredit će za svećenike tri đakona za našu Porečku i Pulsku biskupiju i jedan đakon za Dubrovačku biskupiju. Srdačno pozivamo sve vas na ovu svečanost.

U nedjelju 9. lipnja Crkva slavi svetkovinu Duha Svetoga, Pedesetnicu, i ujedno svoj rođendan. U pulskoj katedrali u 11:30 sati naši mladi primit će sakrament Svete Krizme. Svečano slavlje i obred Svete Krizme predvodit će mons. Ivan Milovan, porečki i pulski biskup u miru. Zato sljedeće nedjelje u katedrali sv. misa neće započet u 10:30 nego u 11:30.

1. U utorak u 17:00 u župnoj dvorani Katedrale bit će ispit krizmanika
2. U četvrtak Crkva slavi svetkovinu Uzašašće Gospodinovo. Svečana Misa bit će u Misericordiji u 19 sati. 

Raspored misa i kateheza

Mise kroz tjedan

Katedrala u 8:00 ili 17:00 (ako su naručene sv. mise)

Misericordija 19:00

Franjevački samostan sv. Franje 19:00

Mise nedjeljom

Misericordija u 8:00, 19:00

Katedrala u 9:00 (na talijanskom jeziku/ messa in italiano)

Katedrala u 10:30 Misa za narod

Franjevački samostan sv. Franje 11:30, 19:00

KATEHEZE

Prvopričesnici: ---

Krizmanici: ---

Biskupija

Biskup